Blog > Het gebruik van een kleuren persoonlijkheidstest: individueel en teambuilding

Het gebruik van een kleuren persoonlijkheidstest: individueel en teambuilding

24 nov 2022

Wij gebruiken bij RMO Coaching & Training vaak een kleuren persoonlijkheidstest tijdens begeleiding- en coachingstrajecten. Deze kleuren persoonlijkheidstests geven met een kleur aan welke kenmerken iemand in meer of mindere mate heeft. Dit gaat niet over goed of fout, maar over wat iemand kenmerkt.

Hoe kan een kleuren persoonlijkheidstest bijdragen aan zelfontwikkeling?

RMO coaching & training gebruikt een nieuwe en wetenschappelijk onderbouwde test. De test die wij gebruiken is de ‘Personality Colours’ test, deze kan onder andere ingezet worden tijdens persoonlijke coaching. Deze test brengt niet alleen de meest dominante kenmerken in beeld maar ook de minst kenmerkende aspecten. Dit laatste is nieuw bij kleurentesten. De combinatie meest én minst kenmerkende persoonlijkheidsaspecten levert een uitgebreider beeld op dan wanneer er alleen wordt gewerkt met een profiel gebaseerd op de meest kenmerkende persoonlijkheidsaspecten.

De combinatie van een hoge score op de kleur rood (invloed) én ook een hoge score op de kleur groen (relationeel) levert bijvoorbeeld het profiel van een ‘verbindende leider’ op. Een hoge score op de kleur rood en een lage score op de kleur groen levert juist het profiel van een ‘individualistische leider’ op. Het is deze nuance die een dergelijke kleurentest zo interessant maakt. Kortom: De test Personality Colours geeft inzicht in kwaliteiten; valkuilen; werkstijl en communicatiestijl.

De kleuren persoonlijkheidstest voor teambuilding

De test Personality Colours wordt door RMO Coaching & Training ook vaak gebruikt tijdens teambuilding trajecten. Juist omdat de resultaten zowel positief als aandacht vragend zijn én ze zeer concreet zijn omschreven is het goed te gebruiken als teamleden elkaar beter willen begrijpen. Door met de kleurentest te werken wordt de onderlinge synergie versterkt en wordt samenwerken effectiever.

Interesse in de kleuren persoonlijkheidstest voor jezelf of je team? Neem vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies. Naast persoonlijke- en teamcoaching kun je ook bij ons terecht voor executive coaching of loopbaanontwikkeling.