Loopbaanadvies > Loopbaanontwikkeling

Loopbaanontwikkeling in een veranderende arbeidsmarkt

Ruim 40% werknemers van tussen de 35 en 54 jaar zijn niet tevreden over hun werk. Zij hebben behoefte ander werk te gaan doen. Daarnaast besteed 35% van de werknemers nooit aandacht aan hun eigen loopbaanontwikkeling, dit percentage is zelfs 50% in de leeftijdscategorie 55 jaar en ouder. Door de veranderingen op de arbeidsmarkt wordt het belang om de eigen loopbaanontwikkeling onder de loep te nemen steeds groter. Het is meer dan ooit noodzakelijk de eigen arbeidsmarktwaarde in de gaten te houden en te onderzoeken waar nog ontwikkeling nodig en gewenst is. Veel organisaties/ branches hebben een loopbaanbudget voor elke medewerker opgenomen in de CAO. Daar wordt echter nog niet zo veel gebruik van gemaakt. Veel medewerkers vinden het moeilijk om een plan te maken voor hun eigen verdere loopbaanontwikkeling en concrete actie te ondernemen.

Een praktisch loopbaanontwikkeling programma

RMO Coaching & Training heeft een praktisch programma ontwikkeld waardoor iedereen een individueel loopbaanplan kan maken dat ook haalbaar is ongeacht leeftijd, beroep of ervaring.

Na een intakegesprek, waarin je de loopbaancoach leert kennen die ook de begeleiding doet, wordt er op verschillende manieren gewerkt aan het zelfinzicht: waar liggen jouw talenten, jouw kwaliteiten en jouw sterke kanten? Je maakt diverse testen en ook een intelligentieonderzoek. Jouw ervaringen in je werk worden besproken en er wordt gezocht naar resultaten waar je met trots en plezier op terug krijgt.

Uiteraard wordt er onderzocht waar jouw interesses liggen en ook wat jouw persoonlijkheidskenmerken zijn. Deze zijn belangrijk omdat naast kwaliteiten, interesses en ervaring ook jouw persoonlijkheid een grote rol speelt in jouw loopbaanontwikkeling. Bijvoorbeeld als je moeite hebt om jezelf te durven te presenteren is het belangrijk daaraan te gaan werken.

Vertaalslag naar de arbeidsmarkt

Omdat ieder mens zogenaamde ‘blinde vlekken’ heeft, wordt er ook aan anderen die jou kennen gevraagd aan te geven welke kwaliteiten zij bij jou zien. Jouw zelfbeeld wordt dus verrijkt met het beeld dat anderen over/van jou hebben. Hierna wordt er een vertaalslag gemaakt naar de arbeidsmarkt. RMO Coaching & Training biedt jou ook de mogelijkheid om met enkele van onze contactpersonen, die werk doen waar jij in geïnteresseerd bent, in gesprek te gaan om goed te onderzoeken of het daadwerkelijk bij jou past. Alles wordt in een overzichtelijke rapportage vastgelegd.

Loopbaanontwikkeling bij RMO

Sinds 1999 hebben wij ruim 500 trajecten succesvol afgerond. Loopbaanontwikkeling is er voor iedereen die meer uit zichzelf wil halen. Elk loopbaanontwikkelingstraject bij RMO is maatwerk, met een individuele aanpak en nauw persoonlijk contact met een van onze loopbaancoaches. Naast onze loopbaanontwikkeling hebben we ook loopbaancoaching en loopbaanonderzoek.

Wil je meer weten of een kennismakingsafspraak maken?

Ben je benieuwd hoe loopbaanontwikkeling jou kan helpen in je carrière of heb je vragen? Neem nu contact met ons op, we helpen je graag.

Praktische informatie

Looptijd
In overleg
Locatie
Bij ons of bij jou op kantoor
Start traject
Binnen 2 weken na kennismaking