Outplacement > Outplacement Roosendaal

Outplacement in regio Roosendaal

Als je de organisatie waar je werkt moet verlaten, is het in jouw belang dat dit op een goede manier gebeurt. Een outplacementtraject bij RMO zorgt ervoor dat het afscheid een nieuwe kans wordt voor de medewerker. Afscheid nemen van een organisatie leidt vaak tot verschillende emoties en onzekerheden. RMO voorziet in een ervaren outplacement coach die gedurende het hele outplacementproces de vaste begeleider is. De coach weet hoe het outplacementproces maximaal benut kan worden.
Hoe ziet het outplacement proces er uit bij RMO Coaching in Roosendaal?

Outplacement bij Outplacementbureau RMO bestaat uit diverse onderdelen. Het outplacementtraject is altijd maatwerk en stemmen wij af op jouw wensen en doelen. In de verschillende onderdelen ga je samen met een ervaren outplacement begeleider aan de slag. Een goede, vertrouwde en persoonlijke relatie tussen de coach en de klant is hier van groot belang. Nadat je een nieuwe baan hebt gevonden dankzij het outplacement traject, is het ook mogelijk een doorlopende begeleiding van 2 maanden te behouden. De fases die tijdens een outplacementtraject doorlopen worden zijn:

  • Verwerking van de beëindiging van de werkrelatie
  • Persoonsanalyse met intelligentietesten en beroepskeuzetests
  • Zelfinzicht en het ontdekken van nieuwe baanmogelijkheden
  • Sterker leren communiceren en jezelf presenteren
  • Sollicitatietraining
  • Netwerktraining en een relevant netwerk ontwikkelen
  • Marktverkenning en job huntingOutplacement in regio Roosendaal

20 jaar outplacement expertise in regio Roosendaal

RMO is al ruim 20 jaar gespecialiseerd in outplacementbegeleiding in de regio Roosendaal. Wij werken ook in de plaatsen Bergen op Zoom, Lepelstraat, Woensdrecht, Rucphen en Steenbergen. Onze outplacement coaches hebben al honderden mensen mogen begeleiden in hun transitie van werk naar werk en hun zoektocht naar een nieuwe, passende baan op niveau. Door onze persoonlijke aanpak is het slagingspercentage zeer hoog. Ons kantoor is gevestigd in een rijksmonument aan de Korte Brugstraat in Etten-Leur.

Onze stapsgewijze aanpak

1. Het gratis oriëntatiegesprek

Voordat we met het traject van start gaan, hebben een vrijblijvend oriëntatiegesprek met je. Op basis van dit gesprek maken wij een voorstel van hoe het traject er uit komt te zien op welke onderdelen de nadruk zal komen te liggen. Ook wordt tijdens dit gesprek gekeken of er een goede klik en vertrouwensband is tussen jou en de coach.

2. De basis

Een grondige basis is een vereiste voor een succesvol outplacementproces. Met de coach ga je werken aan volledig zelfinzicht en het verwerken van jouw ontslag. De coach neemt diverse onderzoeken bij je af, zoals een intelligentie-, beroepskeuze- en communicatiestijlen onderzoek. Ook een uitgebreid persoonlijkheidsonderzoek zal uitgevoerd worden. Deze onderzoeken leveren nieuwe inzichten en zelfkennis op.

3. Het zoekprofiel voor een nieuwe baan

Op basis van de uitkomsten van de onderzoeken stel je samen met de coach een omschrijving op van jouw ideale nieuwe functie. In dit proces kom je vaak mogelijkheden tegen waar je niet direct aan gedacht zou hebben. In het zoekprofiel wordt vastgelegd wat voor functies en organisaties bij je passen. Ook kijken we naar de regio, het salaris en of het profiel realistisch is. We besteden aandacht aan de methoden die gebruikt kunnen worden om de gewenste nieuwe baan te vinden.


Outplacement in regio Roosendaal

4. Vaardigheidstrainingen

Om de juiste nieuwe baan te vinden is het belangrijk om een aantal vaardigheden te trainen. Denk hierbij aan het presenteren van jezelf, het voeren van netwerk- en sollicitatiegesprekken. Ook in het geven van een ‘pitch’ – een kort verhaal waarin je jezelf verkoopt – wordt je getraind. Bij deze training zetten we ook videoregistratie technieken in zodat je jezelf kunt terugzien. Verschillende gesprekstypes worden geoefend en we kijken naar jouw non-verbale communicatie. In het RMO netwerk hebben we veel goede relaties en zijn altijd mensen beschikbaar om oefengesprekken mee te voeren. Zij geven jou eerlijke feedback zodat jij hiervan kunt leren voor je sollicitatiegesprekken.

5. Opbouwen en benutten van een netwerk en job hunting

Ruim 65% van de vacatures wordt nooit gepubliceerd, omdat ze vaak via het netwerk ingevuld worden. Het inzetten van jouw eigen netwerk is daarom een belangrijk onderdeel van het solliciteren. Vaak merken we dat mensen moeite hebben met netwerken, dus wij zorgen dat we hier voldoende tijd aan besteden tijdens de coachingsessies in Roosendaal. Samen gaan we ook op zoek naar geschikte vacatures die passen in het zoekprofiel. Dit doen we via ons netwerk maar ook via de traditionele kanalen. Actieve job hunting is standaard onderdeel van het traject.

6. Het inzetten van sociale media

Tegenwoordig zijn social media een belangrijk medium om een nieuwe baan te vinden. Wij helpen je in het maken en optimaliseren van een LinkedIn profiel. We helpen je ook om te leren hoe je LinkedIn zo effectief mogelijk inzet om een baan te vinden. Ook besteden we aandacht aan het zoeken via Google. Een vacature vinden is niet moeilijk, maar de juiste vacature weten te vinden die aansluit bij jouw profiel is een vak apart!

7. Nazorg

Wij gaan door ook nadat jij jouw doel ‘een nieuwe baan’ bereikt hebt. Tot in de tweede maand van jouw nieuwe baan begeleidt jouw coach je. Deze coaching on the job helpt je om snel je draai te vinden in de organisatie en een succesvolle start te maken!

Maak vrijblijvend én vertrouwelijk kennis met een outplacement coach in Roosendaal

Het vinden van de juiste outplacement begeleider waar het mee klikt doe je niet zomaar. We nodigen je daarom graag uit voor een gratis en vertrouwelijke oriëntatiegesprek. Dit kan in Roosendaal, Etten-Leur of ergens anders in de regio. Maak vandaag nog een afspraak!