Outplacement > outplacement breda

Outplacement in Breda

Als je afscheid moet nemen van de organisatie waar je werkt, is het in jouw belang dat dit op een goede manier gebeurt. Een outplacementtraject bij RMO in Breda zorgt ervoor dat het afscheid een nieuwe kans wordt voor de medewerker. Het afscheid van de organisatie gaat vaak gepaard met de nodige emoties en onzekerheden. RMO voorziet in een ervaren outplacement coach die gedurende het hele outplacementproces de vaste begeleider is. De coach weet hoe het outplacementproces maximaal benut kan worden.
Hoe ziet het outplacement proces bij RMO in Breda er uit?

Outplacement bij RMO bestaat uit een aantal fases. Het outplacementtraject is altijd maatwerk en afgestemd op jouw wensen en doelen. In deze fases ga je samen met een ervaren outplacement coach in Breda of omgeving aan de slag. Een goede, vertrouwde en persoonlijke relatie tussen de coach en de klant staat hierin centraal. Na het outplacement traject is ook een doorlopende begeleiding van 2 maanden in de nieuwe baan een mogelijkheid. De fases die tijdens een outplacementtraject bij outplacementbureau RMO doorlopen worden zijn:

  • Verwerking van de beëindiging van de werkrelatie
  • Persoonsanalyse met intelligentietesten en beroepskeuzetests
  • Zelfinzicht en het ontdekken van nieuwe baanmogelijkheden
  • Sterker leren communiceren en jezelf presenteren
  • Sollicitatietraining
  • Netwerktraining en een relevant netwerk ontwikkelen
  • Marktverkenning en job huntingOutplacement in regio Breda

20 jaar outplacement expertise in outplacement Breda en omgeving

RMO is al ruim 20 jaar gespecialiseerd in outplacementbegeleiding in de regio Breda. Onze outplacement coaches hebben al honderden mensen mogen begeleiden in hun transitie van werk naar werk en in hun zoektocht naar een nieuwe, passende baan op niveau. Door onze persoonlijke aanpak is het slagingspercentage zeer hoog.

Onze stapsgewijze aanpak

1. Het gratis oriëntatiegesprek

Voorafgaand aan het traject vindt een vrijblijvend oriëntatiegesprek plaats. Op basis van dit gesprek wordt een voorstel gedaan hoe het traject er uit komt te zien op welke onderdelen de nadruk moet komen te liggen. Ook wordt er tijdens dit gesprek onderzocht of er een goede klik en vertrouwensband is tussen jou en de coach.

2. De basis

Een gedegen basis is een vereiste voor een succesvol outplacementproces. Met de coach ga je werken aan 100% zelfinzicht en het verwerken van het ontslag. De coach neemt een intelligentie-, beroepskeuze- en communicatiestijlen onderzoek af. Ook vindt er een uitgebreid persoonlijkheidsonderzoek plaats. Deze onderzoeken leveren nieuwe inzichten en zelfkennis op.

3. Het zoekprofiel voor een nieuwe baan

Op basis van de uitkomsten van de onderzoeken stel je samen met de coach een profiel op van jouw ideale nieuwe baan. In dit proces doen zich vaak mogelijkheden voor waar je in eerste instantie niet aan gedacht zou hebben. In het zoekprofiel wordt vastgelegd wat voor functies en organisaties bij je passen. Ook kijken we naar de regio, het salaris en of het profiel realistisch is. We besteden ook aandacht in de methoden die gebruikt kunnen worden om de gewenste nieuwe baan te vinden.


Outplacement in regio Breda

4. Vaardigheidstrainingen

Om de juiste nieuwe baan te vinden zijn een aantal vaardigheden van belang. Denk hierbij aan het presenteren van jezelf, het voeren van netwerk- en sollicitatiegesprekken. Hier traint de coach je in. In sollicitatiegesprekken wordt vaak om ‘een pitch’ gevraagd waarin je over jezelf vertelt. Hier trainen wij je ook in. Bij deze training zetten we ook videoregistratie technieken in zodat je jezelf kunt terugzien. Elk gesprekstype wordt geoefend. Ook kijken we naar jouw non-verbale communicatie. In het RMO netwerk hebben we veel goede relaties en zijn altijd mensen beschikbaar om oefengesprekken mee te voeren. Zij geven jou eerlijke feedback zodat jij hiervan kunt leren voor je sollicitatiegesprekken.

5. Opbouwen en benutten van een netwerk en job hunting

Ruim 65% van de vacatures wordt nooit gepubliceerd. Deze vacatures worden vaak via het netwerk ingevuld. Daarom is de inzet van het netwerk een belangrijk onderdeel van het solliciteren. Vaak zien we dat mensen moeite hebben met netwerken. Daarom besteden we hier extra aandacht aan. Samen gaan we ook op zoek naar geschikte vacatures die passen in het zoekprofiel. Dit doen we via ons netwerk maar ook via de traditionele kanalen. Actieve job hunting is standaard onderdeel van het traject.

6. Het inzetten van sociale media

Tegenwoordig is social media een belangrijk kanaal om een nieuwe baan te vinden. Je wordt door ons geholpen in het maken en optimaliseren van een LinkedIn profiel. We helpen je ook om te leren hoe je LinkedIn zo effectief mogelijk inzet om een baan te vinden. Ook besteden we aandacht aan het zoeken via Google. Vacatures vinden is niet de kunst maar de juiste weten te vinden is een vak apart!

7. Nazorg

Wij gaan door ook nadat jij jouw doel ‘een nieuwe baan’ bereikt hebt. Tot in de tweede maand van jouw nieuwe baan begeleidt de coach je. Deze coaching on the job helpt je om snel je draai te vinden in de organisatie en een succesvolle start te maken!

Maak vrijblijvend én vertrouwelijk kennis met een outplacement coach

Het vinden van de juiste outplacement begeleider waar het mee klikt, doe je niet zomaar. We nodigen je daarom graag uit voor een gratis en vertrouwelijke oriëntatiegesprek. Dit kan bij ons op kantoor in Etten-Leur of op een locatie in Breda.