Coaching > Persoonlijke Coaching

Persoonlijke Coaching

Persoonlijke coaching begint met een gemotiveerde en vertrouwde relatie tussen de coach van RMO en de coachee (klant). Ons doel is om het maximale potentieel van iedere coachee te benutten. Een coach kan je helpen om je potentieel te realiseren. Veel CEOs, managers, ondernemers en politici zweren bij persoonlijke coaching. Waarom? Ongeacht hoe succesvol iemand is in het bedrijfsleven, op de werkvloer of in de politiek, niemand doet het alleen. Deze mensen erkennen het belang van een coach om het beste uit zichzelf te halen. Kortom, coaching is er voor iedereen!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Plan een vrijblijvende kennismaking in.

Persoonlijke coaching, wat houdt het in?

Persoonlijke coaching is een vorm van begeleiding op individueel niveau met als doel iemand in positieve zin te veranderen. De oorsprong van coaching ligt in de positieve psychologie. Onze ervaring leert ons dat mensen een groot gedeelte van hun kwaliteiten en talenten niet of nauwelijks kennen. Samen met de coach wordt doelgericht gewerkt aan persoonlijke groei en het zetten van een koers op zakelijk of persoonlijk niveau. Bij RMO starten we altijd met de doelen en de wensen van de klant als uitgangspunt. Vanuit hier besteden we eerst aandacht aan zelfacceptatie. In deze fase staat het herkennen en accepteren van jezelf centraal en zul je inzicht verkrijgen in je sterke én minder sterke punten. Vervolgens houden we ons bezig met het:

 1. Oplossen van problemen op het werk;
 2. Aanspreken van onbenutte kwaliteiten of talenten;
 3. Verbeteren van vaardigheden en kennis.

Wat is het doel van persoonlijke coaching?

Ieder coachingstraject is uniek én maatwerk. Bij aanvang van het traject worden de doelen van de coachee in overleg bepaald en geformuleerd. Samen met de coach zal er op basis van een vertrouwde en gelijkwaardige relatie gewerkt worden aan de optimale benutting van de kwaliteiten van de coachee. Hierbij is het uiteindelijke doel om de professionele capaciteiten en de persoonlijke effectiviteit van de coachee te vergroten. Vragen die beantwoord worden binnen het traject zijn:

 • Hoe kom ik (terug) in mijn kracht?
 • Hoe ga ik makkelijker om met een verandering?
 • Waar krijg ik energie van?
 • Hoe straal meer professionaliteit uit via mijn verbale en non-verbale communicatie?
 • Hoe zorg ik dat ik en mijn werk gezien worden?
 • Hoe ga ik om met stress?
 • Welke competenties heb ik en hoe benut ik deze?
 • Hoe krijg ik meer vertrouwen in mijzelf?
 • Hoe kan ik mijn tijd beter benutten?
 • Hoe zorg ik ervoor dat ik meer plezier heb in mijn werk?

De resultaten van personal coaching

Coaching is bewezen effectief. In 2013 is er een groot onderzoek gedaan naar de effecten van coaching. Hieruit is naar voren gekomen dat individuele coaching een positief effect heeft op tal van zaken. De wetenschappelijke onderzoekers hebben aangetoond dat het positieve effect betrekking heeft op: prestaties, algemeen welzijn, omgaan met problemen of stress, de houding ten opzichte van werk en zelfbeheersing. Kortom de positieve effecten van coaching kunnen zorgen voor:

 1. Vermindering van klachten zoals onzekerheid, stress of andere psychische klachten;
 2. Meer positieve gevoelens en zelfvertrouwen en meer plezier in het werk;
 3. Het bereiken van doelen en het verbeteren van vaardigheden, kennis en persoonlijke effectiviteit.

Coaching bij RMO

Sinds 1999 hebben wij ruim 500 trajecten succesvol afgerond waarvan vele coachingstrajecten. Wij geloven dat coaching er is voor iedereen die meer uit zichzelf wil halen óf moet halen. Ieder traject bij RMO is maatwerk met een individuele aanpak en nauw persoonlijk contact met een van onze coaches. We bieden ook de mogelijkheid tot loobaanchoaching en meer.

Wil je meer weten of een kennismakingsafspraak maken?

Ben je benieuwd hoe persoonlijke coaching jou kan helpen of heb je vragen? Neem nu contact met ons op, we helpen je graag.

Praktische informatie

Looptijd
Personal coaching duurt meestal 1 tot 6 maanden
Locatie
Bij ons op kantoor in Etten-Leur of op locatie
Start traject
Binnen 2 weken na kennismaking