Trainingen voor bedrijven > Training Situationeel Leidinggeven

Training Situationeel Leidinggeven

RMO Coaching & Training heeft een praktische cursus ontwikkeld voor (startende) leidinggevenden die gebaseerd is op Situationeel leiderschap. In deze cursus is veel ruimte voor het oefenen van met diverse leiderschapsstijlen.

De onderdelen van de training situationeel leiderschap

  1. Er wordt veel in een groep met collega’s gewerkt maar de groepssessies worden afgewisseld met individuele coachingssessies.
  2. Een individuele sterkte/zwakte analyse waarbij met name wordt gekeken naar de persoonskenmerken van alle deelnemers. Bijvoorbeeld: hoe is het zelfvertrouwen? In welke mate wil iemand invloed uitoefenen? Hoe zijn de communicatiestijlen (bijvoorbeeld direct of indirect).
  3. Wat is de primaire en secundaire leiderschapsstijl? De theorie van Situationeel Leiderschap gaat ervan uit dat er afhankelijk van de situatie (en taakvolwassenheid van de medewerkers) een meest effectieve stijl
  4. Hoe is het team waaraan leiding wordt gegeven opgebouwd? Wat zijn de kenmerken?
  5. Hoe kun je als leidinggevende de taakvolwassenheid van een medewerker vergroten?
  6. Wat vraagt het bedrijf van het team? Welke doelstellingen moeten worden bereikt en wat betekent dat voor het team en de teamsamenwerking? Wat zijn de eisen die aan (de stijl van) de leidinggevende worden gesteld
  7. Iedere cursist leert per situatie de verschillende leiderschapsstijlen. Er is veel ruimte voor daadwerkelijk oefenen
  8. Er wordt aandacht besteed aan teamontwikkeling: hoe kun jij jouw team verder ontwikkelen

Training situationeel leiderschap bij RMO

Sinds 1999 hebben wij ruim 500 trajecten succesvol afgerond. Onze trainingen worden vaak in groepen gegeven waarbij deelnemers zich als individu kunnen inschrijven. Op verzoek verzorgen wij ook een incompany-training op maat voor teams of afdelingen. Neem een kijkje bij de training JoBBoost waarbij we werkgevers helpen personeel te boeien en binden met persoonlijke aandacht. Ook de training Beïnvloeden en Overtuigen kan naast situationeel leiderschap relevant zijn.

Wil je meer weten over onze trainingen of een kennismakingsafspraak maken?

Wil je meer weten wat wij voor jou of jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan nu contact met ons op dan bespreken we graag de mogelijkheden voor een training.