Outplacement > Outplacementbureau RMO

Outplacementbureau RMO

Als je afscheid moet nemen van jouw organisatie is het in het belang van de werknemer én de werkgever, dat dit op een goede manier gebeurt. Professionele outplacement door outplacementbureau RMO zorgt ervoor, dat voor de medewerker het afscheid een nieuwe kans wordt. Vaak gaat het afscheid gepaard met de nodige emoties en onzekerheden. Outplacement bureau RMO voorziet in een kundige coach die tijdens het gehele outplacementproces de vaste begeleider is.  Deze coach weet hoe het maximale uit het outplacementproces gehaald kan worden.

Outplacementbureau RMO is al ruim 20 jaar gespecialiseerd in outplacement

Outplacement door RMO bestaat uit ontslagverwerking, persoonsanalyse met intelligentietesten en beroepskeuzetests, sollicitatietraining, netwerktraining, marktverkenning en eventueel jobhunting. RMO onderscheidt zich door de goede relatie tussen adviseur en cliënt, een gedegen maatwerkprogramma en twee maanden doorlopende begeleiding na de start in de nieuwe baan.

Outplacementbureau RMO heeft reeds 20 jaar ervaring in outplacementbegeleiding. Reeds honderden mensen hebben wij begeleid in hun zoektocht naar een nieuwe, passende baan. Het slagingspercentage is door de persoonlijke aanpak hoog.  Outplacementbureau RMO werkt in opdracht van veel verschillende bedrijven (profit, non-profit, klein, groot).

outplacementbureau

De thema’s binnen het outplacement traject

 • Verwerking van de beëindiging van de werkrelatie
 • Zelfinzicht en het ontdekken van nieuwe baanmogelijkheden 
 • Leren jezelf beter te profileren in moeilijke situatie 
 • Sterker leren communiceren
 • Leren hoe je jezelf presenteert
 • Een relevant netwerk ontwikkelen

Outplacement bij outplacementbureau RMO in 7 stappen

Stap 1 : De intake bij het outplacementbureau

Voorafgaand aan het outplacementtraject vindt een vrijblijvend intakegesprek plaats. Op basis van de intake wordt bepaald hoe het traject er het beste uit kan zien, welke activiteiten de nadruk moeten gaan krijgen. Zo is het boven een bepaalde leeftijd belangrijk goed te gaan leren netwerken; ook het werken met sociale media kan dan aandacht krijgen. Tijdens de intake wordt ook onderzocht of er voldoende klik is met de coach. Het is immers ook mensenwerk en dat vraagt om een goede vertrouwensband.

outplacementbureau

Stap 2: De basis

Een goede basis is cruciaal voor het outplacementproces. Dit bestaat uit:

 • Verwerking van het ontslag
 • Werken aan 100% zelfinzicht

Samen met jouw coach zorg je voor een 100% zelfinzicht. Met behulp van een intelligentieonderzoek, een geavanceerd beroepskeuze onderzoek, communicatiestijlen onderzoek en een uitgebreid persoonlijkheidsonderzoek verkrijg je dat inzicht. Dit is dus een uitgebreid loopbaanonderzoek. Daarbij gaan we ook in op jouw ontwikkeling als mens (welke patronen zijn te zien) en voeren we een feedback onderzoek uit: aan mensen die jou kennen wordt gevraagd wat zij sterk aan jou vinden. Dit levert vaak nieuwe inzichten op, inzichten waar je zelf nog niet aan gedacht had.

Stap 3: het zoekprofiel

Op basis van het voorgaande stel je samen met jouw coach een zoekprofiel op. Dit is ook een creatief proces omdat er gezocht zal gaan worden naar mogelijkheden waar je in eerste instantie niet aan dacht. Omdat de RMO-coaches een beroepskeuze achtergrond hebben, is er veel kennis over de beroepen- en opleidingenmarkt in huis. In het zoekprofiel komen zaken te staan zoals: welke functie en organisatie het beste past en haalbaar is; welke regio en welk salaris wenselijk zijn. Ook komt daarin te staan hoe jij het best die nieuwe baan kan vinden: de reactieve methode (solliciteren op een vacature), de proactieve methode (netwerken) en hoe jouw presentatie het sterkst kan worden.

Stap 4: Vaardigheidstrainingen

Het vinden van een baan vergt veel van jouw vaardigheden: jezelf goed presenteren gaat niet altijd vanzelf, daar is vaak wat training voor nodig. Ook het voeren van netwerkgesprekken (‘wat heb ik in de aanbieding’) en sollicitatiegesprekken vragen aandacht. Tegenwoordig is het vaak gewoon om eerst een ‘pitch’ te houden: jezelf in enkele minuten neerzetten. Daar hangt dan veel van af en ook dat wordt getraind. Wij werken daarbij met een videoregistratie zodat je jezelf terug kunt zien. In het begin is dat vaak wennen, maar het is uiterst leerzaam. Elk type gesprek wordt getraind. We kijken dan ook naar jouw lichaamstaal en non-verbale communicatie, want het zijn vaak deze zaken die het effect van de communicatie bepalen.

Outplacementbureau RMO zorgt ervoor dat je in het RMO-netwerk daadwerkelijk kunt oefenen met jouw presentatie. In ons netwerk beschikken we over dusdanig goede contacten dat er altijd diverse mensen beschikbaar zijn voor dergelijke oefengesprekken en die eerlijke feedback aan jou geven over hoe zij het gesprek met jou hebben ervaren.  Ook dit is erg leerzaam en zorgt ervoor dat jouw (zelf) presentatie optimaal is. Ook bouw je als vanzelf aan jouw netwerk.

Stap 5: het opbouwen en benutten van een netwerk

Zodra de leeftijd van 40 jaar is bereikt is het – naast gewoon op een vacature te solliciteren – zinvol om via het netwerk een baan te vinden. 60-65% van de vacatures worden niet in de media gemeld. Het opsporen van mogelijkheden is dan ook heel interessant. Veel mensen vinden het moeilijk om te netwerken voor zichzelf. Dit zijn vragen die vaak gesteld worden:

 • Hoe presenteer je jezelf?
 • Hoe kom je in contact met mensen die niet kent?
 • Wie zit er op je te wachten?

Omdat netwerken zo belangrijk is wordt dit goed getraind door outplacementbureau RMO. Je leert jezelf op een aantrekkelijke manier te presenteren en te profileren. Ook alle coaches van RMO zoeken in hun netwerk en via vele andere kanalen naar mogelijkheden. Dit kunnen niet alleen vacatures zijn, maar ook nieuwsartikelen en berichten die interessant kunnen zijn (bijvoorbeeld een bedrijfsuitbreiding). Actieve job hunting zit dus standaard in ons pakket!

Stap 6: het inzetten van de sociale media

Sociale media zijn tegenwoordig niet meer weg te denken als het gaat om het vinden van een nieuwe baan. Je wordt geholpen met het maken en optimaliseren van een LinkedIn profiel. Ook Facebook, Instagram en Twitter komen aan de orde.  Het zoeken en vinden van passende banen via Google krijgt aandacht. Zoeken en vinden via Google is een vak apart. Wij helpen je hier bij!

Stap 7: de nazorg van het outplacementbureau

Als jouw doel ‘een nieuwe baan’ bereikt is, houdt het voor ons nog niet op. Wij gaan door tot en met de tweede maand dat jij in jouw nieuwe baan werkt. Deze ‘coaching on the job’ maakt onderdeel uit van het outplacementproces.

Outplacement bij RMO

Sinds 1999 hebben wij ruim 500 trajecten succesvol afgerond waarvan vele outplacement trajecten. Wij geloven dat outplacement het begin kan zijn van een nieuwe kans. Ieder traject bij outplacementbureau RMO is maatwerk met een individuele aanpak en nauw persoonlijk contact met een van onze coaches.

Wil je meer weten of een kennismakingsafspraak maken?

Ben je benieuwd hoe RMO jou kan helpen met outplacement of heb je vragen? Neem nu contact met ons op, we helpen je graag.