Outplacement > outplacement etten-leur

Outplacement in Etten-Leur

Als je afscheid moet nemen van de organisatie waar je werkt, is het in jouw belang dat dit op een goede manier gaat. Een outplacementtraject bij RMO in Etten-Leur of omgeving zorgt ervoor dat het afscheid wordt omgezet in een nieuwe kans voor de medewerker. Het afscheid van de organisatie zorgt vaak voor emoties en onzekerheden. Outplacementbureau RMO voorziet in een ervaren outplacement begeleider die tijdens het hele outplacementproces de vaste coach is. De coach weet hoe het outplacementproces maximaal benut kan worden en is beschikbaar in de regio Etten-Leur.
Hoe ziet een outplacement proces bij RMO in Etten-Leur er uit?

Outplacement bij RMO in Etten-Leur bestaat uit diverse fases. Het outplacementtraject is altijd afgestemd op jouw wensen en doelen en wordt op maat gemaakt. In de verschillende fases ga je samen met een ervaren outplacement coach aan de slag. Een goede, vertrouwde en persoonlijke relatie tussen de coach en de klant is hierin heel belangrijk. Tijdens de eerste 2 maanden in de nieuwe baan na het outplacement traject is ook doorlopende begeleiding mogelijk. De fases die tijdens een outplacementtraject doorlopen worden zijn:

  • Verwerking van de beëindiging van de werkrelatie
  • Persoonsanalyse met intelligentietesten en beroepskeuzetests
  • Zelfinzicht en het ontdekken van nieuwe baanmogelijkheden
  • Sterker leren communiceren en jezelf presenteren
  • Sollicitatietraining
  • Netwerktraining en een relevant netwerk ontwikkelen
  • Marktverkenning en job huntingOutplacement in regio Etten-Leur

20 jaar outplacement expertise in Etten-Leur

RMO is al ruim 20 jaar gespecialiseerd in outplacementbegeleiding in de regio Etten-Leur. Wij werken ook in de plaatsen Halderberge, Hoeven, Oudenbosch, Rucphen en Steenbergen. Onze outplacement begeleiders hebben al honderden mensen mogen coachen in hun transitie van werk naar werk en hun zoektocht naar een nieuwe, passende baan op niveau. Door onze persoonlijke aanpak is het slagingspercentage zeer hoog. Ons kantoor is gevestigd in een rijksmonument aan de Korte Brugstraat in Etten-Leur.

Onze stapsgewijze aanpak

1. Het gratis oriëntatiegesprek

Voordat het traject start, hebben we een vrijblijvend oriëntatiegesprek in Etten-Leur of omgeving. Naar aanleiding van dit gesprek wordt een voorstel gedaan hoe het traject zal verlopen en welke onderdelen extra focus zullen krijgen. Ook wordt er tijdens dit gesprek onderzocht of er een goede vertrouwensband en klik is tussen jou en de coach.

2. De basis

Een goede basis is belangrijk voor een succesvol outplacementproces. Met de coach ga je werken aan het verwerken van het ontslag en aan zelfinzicht. De coach neemt een intelligentie-, beroepskeuzetest en communicatiestijlen onderzoek af. Ook vindt er een uitgebreid persoonlijkheidsonderzoek plaats. Deze onderzoeken leveren nieuwe inzichten en zelfkennis op.

3. Het zoekprofiel voor een nieuwe baan

Op basis van de uitkomsten van de onderzoeken maak je samen met de coach een schets van jouw ideale nieuwe baan. In dit proces loop je vaak tegen zaken aan waar je niet direct aan gedacht zou hebben. In het zoekprofiel wordt vastgelegd wat voor functies en organisaties bij je passen. Ook kijken we naar de regio, het salaris en of het profiel realistisch is. We besteden ook aandacht aan de methoden die gebruikt kunnen worden om de gewenste nieuwe baan te vinden.


Outplacement in regio Etten Leur

4. Vaardigheidstrainingen

Om de juiste nieuwe baan te vinden zijn een aantal vaardigheden van belang. Je krijgt trainingen in het presenteren van jezelf, het voeren van netwerk- en sollicitatiegesprekken. Verder trainen we je in het geven van een ‘pitch’ waar in sollicitatiegesprekken vaak om wordt gevraagd. Bij deze training zetten we ook videoregistratie technieken in zodat je jezelf kunt terugzien. Elk gesprekstype wordt geoefend. Ook kijken we naar jouw non-verbale communicatie. In het RMO netwerk hebben we veel goede relaties en er zijn altijd mensen beschikbaar om oefengesprekken mee te voeren. Zij geven jou eerlijke feedback zodat jij hiervan kunt leren voor je sollicitatiegesprekken.

5. Opbouwen en benutten van een netwerk en job hunting

Wist je dat ruim 65% van de vacatures nooit gepubliceerd wordt? Deze vacatures worden vaak via het netwerk ingevuld. Daarom is het inzetten van jouw eigen netwerk een belangrijk onderdeel van het solliciteren. Omdat wij vaak zien dat mensen moeite hebben met netwerken, besteden we hier extra aandacht aan. Samen gaan we ook op zoek naar geschikte vacatures die passen bij wat jij zoekt. Dit doen we via ons netwerk, maar ook via de traditionele kanalen. Actieve job hunting is standaard onderdeel van het traject.

6. Het inzetten van sociale media

Tegenwoordig is social media een belangrijk kanaal om een nieuwe baan te vinden. Je wordt door ons geholpen in het maken en optimaliseren van een LinkedIn profiel. We helpen je ook om te leren hoe je LinkedIn zo effectief mogelijk inzet om een baan te vinden. Daarnaast besteden we aandacht aan het zoeken via Google. Vacatures vinden is niet de kunst maar de juiste weten te vinden is een vak apart!

7. Nazorg

Wij gaan door ook nadat jij een nieuwe baan hebt gevonden en dus je doel hebt gehaald. Tot in de tweede maand van jouw nieuwe baan begeleidt de coach je. Deze coaching on the job helpt je om snel je draai te vinden in de organisatie en een succesvolle start te maken!

Maak vrijblijvend én vertrouwelijk kennis met een outplacement coach

Het vinden van de juiste outplacement begeleider waar het mee klikt, doe je niet zomaar. We nodigen je daarom graag uit voor een gratis en vertrouwelijk oriëntatiegesprek.