Loopbaanadvies > Loopbaanadvies

Loopbaanadvies geeft duidelijkheid.


Als je je afvraagt of je nog wel op de juiste plek zit, als je ‘iets anders wil’, of als je denkt dat er nog meer in je zit aan kwaliteiten en talenten dan geeft een loopbaanadviestraject daar duidelijkheid in.

Tijdens een dergelijk loopbaan traject wordt een uitgebreide analyse gemaakt van jouw sterkten en zwakten, jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling.  Een intelligentieonderzoek en beroepskeuze onderzoek worden uitgevoerd. Omdat iedereen beschikt over zogenaamde ‘blinde vlekken’ wordt er feedback onderzoek uitgevoerd. Daardoor wordt ook de visie van mensen uit jouw omgeving meegenomen en dat levert altijd interessante input.  

De inhoud van een loopbaanadvies traject:

 • Wat drijft en motiveert jou?
 • Psychologisch profiel: intelligentie en persoonlijkheidskenmerken
 • Wat is belangrijk in je werk? Wat geeft jou energie?
 • Verhouding/ balans privé en werk
 • Interesses in taken, functies en sectoren op de arbeidsmarkt
 • Vaardigheden en kwaliteiten
 • Denkstijlen en copingstijlen (omgaan met moeilijke situaties en problemen)
 • Beïnvloedingsstijlen: welke stijl(en) zijn aanwezig en in welke mate?
 • Sociale rol in het werken met anderen (ondernemend/ extravert of introvert etc.)
 • Persoonlijke kenmerken en emotionaliteit
 • Communicatiestijlen

Specialistisch Loopbaanadvies

Op basis van de inzichten die voortkomen uit bovenstaande aspecten wordt een advies opgesteld en doorgesproken met de klant. Tevens wordt een schriftelijke rapportage opgesteld.  De rapportage bevat realistische, haalbare suggesties voor verdere loopbaanontwikkeling en ook – indien gewenst – studie- of opleidingsadvies.  Naast het advies en de rapportage bestaat er de mogelijkheid om relevante vaardigheden te ontwikkelen. Deze zijn persoonlijk presenteren, effectief communiceren, beïnvloeden en overtuigen en netwerken. Door deze vaardigheden te ontwikkelen wordt de realisatie van het loopbaanadvies nog meer haalbaar.

De Loopbaanadviseurs van RMO

Sinds 1999 hebben wij ruim 500 trajecten succesvol afgerond onder andere veel loopbaantrajecten. Wij geloven dat een gedegen loopbaanadvies traject vaak een nieuwe blik biedt op potentieel. Ieder traject bij RMO is maatwerk met een individuele aanpak en nauw persoonlijk contact met een van onze coaches. De locatie van ons loopbaanadviesbureau wordt door veel van onze klanten als inspirerend en rustgevend ervaren. Dit draagt bij aan de effectiviteit van onze trajecten. Naast ons loopbaanadvies hebben we ook de mogelijkheid tot een loopbaanonderzoek, loopbaancoaching, beroepskeuzetest, intelligentieonderzoek en meer.

Wil je meer weten of een kennismakingsafspraak maken?

Ben je benieuwd hoe loopbaanadvies jou kan helpen of heb je vragen? Neem nu contact met ons op, we helpen je graag.