Coaching > Loopbaan coaching

Loopbaancoaching helpt je om jouw koers te bepalen

 • Ben je toe aan iets anders?
 • Komt jouw kennis en kunde niet goed meer tot zijn recht in je huidige functie?

Wij begeleiden je in het invulling geven van je loopbaan. Dit kan binnen je huidige functie, in een nieuwe baan of tijdens het zoeken naar werk. Het kan ook ingezet worden bij omscholing of het kiezen of volgen van een opleiding. De loopbaan coaches van RMO hebben een achtergrond als beroeps- en studiekeuze adviseur en zijn Noloc erkend.

Loopbaanadvies bureau RMO

Wij hebben veel kennis in huis over de beroepen- en opleidingsmarkt. Uniek aan onze aanpak is ons brede, diepe en diverse netwerk aan contacten binnen het bedrijfsleven en overheid in Nederland. Via ons netwerk kunnen wij je tijdens het loopbaantraject in contact brengen met diverse beroepsbeoefenaren waardoor je een goed idee krijgt van wat bepaalde beroeps- of functiemogelijkheden inhouden. Wij helpen je om je doelen te bereiken, je potentieel te benutten én plezier in je werk te hebben! We bieden ook de mogelijkheid tot een loopbaanonderzoek, intelligentieonderzoek en beroepskeuzetest.

Loopbaancoaching helpt je om je carrière vorm te geven.

Om te reflecteren waar je nu staat en vanuit daar te bepalen welke koers je in wil zetten richting de toekomst. Loopbaancoaching kan om diverse redenen worden ingezet. De mensen die wij coachen komen met uiteenlopende redenen bij ons terecht. Bijvoorbeeld omdat ze in hun huidige functie niet goed op hun plek zitten, omdat ze vaan baan willen wisselen of omdat er veranderingen in de organisatie plaatsvinden. Het kan natuurlijk ook gewoon de behoefte zijn aan een totaal nieuwe uitdaging.

Tijdens het loopbaan traject zullen de volgende onderwerpen aan bod komen:

 • Welke talenten heb ik en hoe kan ik deze benutten?
 • Over welk werk- en denkniveau beschik ik?
 • Wat voor organisatie(-cultuur) en functie past bij mij?
 • Wat is mijn zelfbeeld, en klopt dit met het beeld dat anderen van mij hebben?
 • Wat motiveert mij?
 • Waar liggen ontwikkelingsmogelijkheden voor mij?
 • Op welke manier kan ik contact leggen met relevante organisaties?
 • Ik loop vast in mijn werk, hoe kom ik verder?
 • Ik heb last van onzekerheid of stress, hoe kom ik hier uit?
 • Hoe ga ik mijn verdere loopbaanontwikkeling vormgeven?

Loopbaancoaching bij RMO

Sinds 1999 hebben wij ruim 500 trajecten succesvol afgerond waarvan vele coachingstrajecten. Wij geloven dat coaching er is voor iedereen die meer uit zichzelf wil halen óf moet halen. Ieder traject bij RMO is maatwerk met een individuele aanpak en nauw persoonlijk contact met een van onze coaches.

Het eerste contact met een RMO coach is een kosteloze kennismaking. Ons uitgangspunt bij een loopbaantraject is altijd in de basis een wederzijds vertrouwen. Voorafgaand aan het traject zullen we samen bespreken wat jouw gewenste uitkomst is van het traject. We brengen in kaart welke kwaliteiten en talenten je hebt. Ook zijn we er op uit om niet voor de hand liggende zaken boven tafel te krijgen. De meeste mensen hebben geen volledig beeld van hun kwaliteiten en talenten. Door die in beeld te brengen ontstaan er meer mogelijkheden en andere loopbaanpaden die voorheen niet voor mogelijk gehouden werden. Veel van onze coaches ontdekken kwaliteiten of interesses die ze nooit verwacht hadden.

Samen met de coach wordt gezocht naar ontwikkelingsmogelijkheden in de huidige, of in een nieuwe functie (eventueel buiten de organisatie). Loopbaancoaching kan resulteren in verandering of uitbreiding van de functie, verantwoordelijkheden of taken. Het doel is een concreet en toekomstbestendig plan waardoor je met plezier en energie jezelf kunt ontwikkelen binnen je functie én je carrière!

Wat doet een loopbaancoach?

Een loopbaancoach is een expert op het gebied van de arbeidsmarkt. Hij of zij heeft goed zicht hoe de arbeidsmarkt in elkaar zit en hoe deze veranderd. De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt gaan razendsnel. Dit betekent ook dat er anders naar sollicitanten gekeken wordt; dat er meer verwacht wordt van een goed cv. Beroepen en functies verdwijnen maar er komen er ook nieuwe bij.

De loopbaancoach stelt ook met jou een persoonlijk profiel op. Hierbij maken wij gebruik van diverse wetenschappelijke tests. Dit omvat uiteraard jouw interesses in functies en beroepen maar ook jouw persoonlijkheidskenmerken, jouw intelligentie en ook welke zaken jou in werk motiveren en waar je energie van krijgt. Dit persoonlijk profiel matcht de loopbaancoach aan functies en beroepen op de arbeidsmarkt.

Wat is loopbaancoaching?

Loopbaancoaching is de vervolgstap op een loopbaanadvies. Bij loopbaancoaching gaat de coach door met de loopbaanbegeleiding. Zo wordt heel goed gekeken naar jouw gespreksvaardigheden (bijvoorbeeld jouw sollicitatie- en netwerk skills). Ook zal er gekeken worden naar jouw cv en jouw LinkedIn-profiel. Eventueel begeleidt de loopbaancoach jou bij netwerkgesprekken of bij sollicitatiegesprekken.

Wat is het verschil tussen loopbaancoaching en loopbaanadvies?

Het loopbaanadvies is een afgerond advies over jouw sterke kanten en eigenschappen en ook jouw valkuilen. De loopbaancoach geeft jou dan adviezen over de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Een dergelijk advies is altijd realistisch, het is haalbaar (eventueel met een aanvullende cursus of studie bijvoorbeeld als er advies een carrière-switch uitkomt).

Bij loopbaancoaching gaat de coach nog een tijd door met jou om je te helpen met het jezelf presenteren op de arbeidsmarkt. Zelfs maken we afspraken in ons eigen netwerk voor jou waardoor je de opties die uit het loopbaanonderzoek naar voren komen eens in de praktijk kunt toetsen.

Waarom loopbaancoaching?

Door de vele veranderingen op de arbeidsmarkt is het voor veel mensen vaak onduidelijk waar voor hen kansen liggen. Het aantal mogelijkheden lijkt enorm groot en soms krijgen mensen zelfs keuze-stress. Ook vragen veel mensen zich af of er nog meer mogelijk is qua werk dan dat zij tot nu toe altijd hebben gedacht. Veel klanten veronderstellen dat zij nog over ongebruikt potentieel beschikken dat ze dit graag willen laten onderzoeken. Daarnaast komen wij vaak tegen dat klanten in hun jeugd door omstandigheden niet de kans hebben gekregen zich verder te ontwikkelen en dat zij dat alsnog willen gaan doen. Dan is loopbaancoaching een uitkomst.

Wanneer loopbaancoaching?

Loopbaancoaching kan in elke levensfase worden ingezet. Wij hebben jonge klanten van begin 20 jaar maar ook klanten van 55+. Er is geen leeftijdsgrens. Het moment van loopbaancoaching wordt vaak bepaald door een (vaak negatieve) ervaring in de eigen functie de men heeft; bij een afnemende motivatie of na een burn-out. Uiteraard zien wij de wens om loopbaancoaching bij mensen die een studie moeten gaan kiezen of studenten die niet gelukkig zijn met hun studiekeuze.

Studiekeuze

Steeds meer klanten van ons lopen tegen een problematische studiekeuze aan. Zij willen graag een gefundeerde studiekeuze maken of willen van studie veranderen. De loopbaancoach kan helpen met het maken van een verantwoorde studiekeuze. Vooral door de gedegen RMO-aanpak levert dat veel duidelijkheid op.

Wij houden kantoor in Etten-Leur en werken op locatie in Breda, Tilburg, Eindhoven, Bergen op Zoom en Roosendaal.

Wil je meer weten of een kennismakingsafspraak maken?

Ben je benieuwd hoe persoonlijke coaching jou kan helpen of heb je vragen? Neem nu contact met ons op, we helpen je graag.