Loopbaanadvies > Carrièreswitch

Twijfel over het maken van een Carrièreswitch?

Regelmatig ontmoeten we mensen die worden overvallen door loopbaantwijfels en denken aan het maken van een carrièreswitch. Hun werk geeft onvoldoende energie en daagt hun niet meer uit. Ze willen iets anders met hun werk, maar wat? En als je het weet, hoe realiseer je dat dan? De beantwoording van deze vragen vergt een serieuze zoektocht.

Er zijn immers veel keuzemogelijkheden en de lopende verplichtingen en verantwoordelijkheden zorgen ervoor dat je je niet vrij voelt in het maken van keuzes. Anderen voelen zich zeer loyaal aan hun werkgever en blijven daarom al te lang zitten op ‘die veilige, bekende werkplek’.

Als je té lang met het gevoel rond blijft lopen dat je ‘iets anders wilt’ maar geen actie onderneemt, loop je het risico in een negatieve spiraal terecht te komen. Je kunt dan zelfs gaan twijfelen aan jezelf.

Als je dit wilt voorkomen is het zinvol om de (on)mogelijkheden van een carrièreswitch te onderzoeken.

RMO Coaching & Training kan hierbij helpen met een kort, gericht begeleidingstraject.

Thema’s die aan bod komen bij een Carrièreswitch:

  • Wat drijft mij, wat wil ik?
  • Waar krijg ik energie van?
  • Wat zijn mijn mogelijkheden en wat kan ik? 
  • Welke zaken geven zin aan mijn leven?
  • Waar raak ik gepassioneerd van?
  • Wat vind ik belangrijk in werk?
  • Welke levens- en werkwaarden hanteer ik?
  • Met welke belemmerende overtuigingen heb ik te maken en wat kan ik hieraan veranderen?
  • Hoe kan ik het beste contacten leggen in de arbeidsmarkt?

Het eindresultaat is een helder beeld van jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt en voldoende zelfvertrouwen om een carrièreswitch te realiseren.

Hulp bij Carrièreswitch met begeleiding van RMO

Sinds 1999 hebben wij ruim 500 trajecten succesvol afgerond waaronder ook begeleidingstrajecten bij een carrièreswitch. Wij geloven dat er voor iedereen een passende baan is waar passie en energie samenkomen. Ieder traject bij RMO is maatwerk met een individuele aanpak en nauw persoonlijk contact met een van onze coaches. Naast onze carrièreswitch begeleiding hebben we ook verschillende coaching mogelijkheden zoals loopbaancoaching of coaching bij stress.

Wil je meer weten of een kennismakingsafspraak maken?

Ben je benieuwd hoe RMO jou kan helpen bij een carrièreswitch of heb je vragen? Neem nu contact met ons op, we helpen je graag.

Praktische informatie

Looptijd
Afhankelijk van jouw wensen
Locatie
Bij ons op kantoor of op locatie naar keuze
Start traject
Binnen één week