Coaching > Burn-out Coaching

Burn-out Coaching

Sinds 1999 helpen wij met veel plezier mensen om hun doelen te bereiken. Dit doen wij met verschillende soorten coaching, zoals burn-out coaching, loopbaancoaching, NLP coaching en meer. Sindsdien hebben we ruim 500 mensen mogen helpen in hun carrière. Wij werken o.a. voor gemeenten, waterschappen, MKB bedrijven en Hi-Tech bedrijven, maar ook voor logistieke bedrijven, de zorg en het onderwijs. Wanneer je kampt met een burn-out of tegen een burn-out aanzit is het belangrijk om aan de bel te trekken zodat je aan je herstel kunt gaan werken.
Wat is een burn-out?

Mensen die te maken hebben met een burn-out zijn vaak zowel fysiek als mentaal uitgeput. Presteren en werken gaat niet meer, hoe hard je ook probeert. Een burn-out is een alarmsignaal van je lichaam en geest dat je overbelast bent. Een burn-out ontstaat door langdurige stress die veel van je vraagt.

Wat is het verschil tussen overspanning en burn-out?

Klachten die korter dan een half jaar aanhouden worden vaak aangeduid als een overspanning. Indien de klachten langer dan 6 maanden aanhouden, spreken we van een burn-out.

Symptomen bij een burn-out

Een burn-out kan worden vastgesteld als je de onderstaande drie klachten ervaart.

1. Je hebt het gevoel de problemen in je leven niet meer aan te kunnen. Je ervaart een gevoel van machteloosheid

2. Je hebt moeite om gewone dagelijkse bezigheden te kunnen blijven uitvoeren. Denk hierbij aan bezigheden in het werk, thuis of in het verkeer.

3. Je hebt minstens drie spanningsklachten zoals:

  • lichamelijke vermoeidheid
  • geestelijke vermoeidheid (moeite met concentratie en geheugen)
  • een verstoord slaappatroon
  • snel geïrriteerd zijn
  • gevoeligheid voor lawaai
  • veel piekeren
  • een gevoel van gejaagdheid

Coaching bij een burn-out

Een coach kan je helpen om bij een burn-out de regie over je leven terug te krijgen en je kracht te hervinden. Burn-out Coaching helpt je ook om vroegtijdig signalen van stress en overspanning te leren herkennen en hier actie op te ondernemen.


Burn-out Coaching

Hoe ziet burn-out coaching bij RMO eruit?

Samen met een coach van RMO ga je werken aan je herstel. Het proces start met het erkennen en accepteren van de situatie. Vervolgens leer je weer hoe te ontspannen, je rust te vinden en stress los te laten. Je fysieke en mentale batterij wordt weer opgeladen en je leert hoe je op een andere manier met spanningen en druk om kunt gaan. Een manier die je energie geeft!

Maak vrijblijvend én vertrouwelijk kennis met een burn-out coach

Het vinden van een goede burn-out coach waar het mee klikt, doe je niet zomaar. Immers kies je jouw coach maar één keer. Daarom nodigen we je graag uit voor een vertrouwelijk en vrijblijvende kennismaking. Dit kan bij ons op kantoor in Etten-Leur in een van onze rustige ruimtes. Neem vandaag nog contact op voor een gratis oriëntatiegesprek over burn-out coaching!