Trainingen voor bedrijven > Training Effectieve Communicatie

Training Effectieve Communicatie

Effectieve communicatie is de voorwaarde voor succes in vrijwel iedere functie. De communicatietrainingen van RMO Coaching & Training richten zich op de eigen werkomgeving: Waar lopen medewerkers tegenaan? Hoe zou dat beter kunnen? Hoe kunnen we de communicatie verbeteren?

De communicatietrainingen van RMO Coaching & Training ontwikkelen medewerkers vaardigheden door praktische tips, persoonlijke feedback en toepasbare theoriemodellen. Waar zinvol maakt RMO Coaching & Training gebruik van praktijksimulaties met professionele trainingsacteurs. RMO-trainers nodigen uit tot reflectie en zijn niet bang om te confronteren. Iedere training eindigt met het vastleggen van de individuele voornemens in een Persoonlijk Effectiviteits Plan (PEP) om het resultaat van de training te verankeren in de praktijk van het werk.

Trainingsmodules effectief communiceren

 1. Professionele gespreksvaardigheden
 2. Adviseren
 3. Natuurlijk assertief optreden
 4. Krachtig presenteren
 5. Communiceren met leidinggevenden
 6. Relatiegericht onderhandelen
 7. Effectief beïnvloeden
 8. Bemiddelen bij conflicten
 9. Commerciële vaardigheden

Door onze aanpak is praktische bruikbaarheid gegarandeerd. Door reflectie en oefening doet men inzichten op als:

 • Wanneer is communicatie succesvol?
 • Wat zijn mijn sterke en zwakke punten hierin?
 • Wat is het risico van onprofessionele communicatie?
 • Welke situaties en personen vormen een uitdaging?

Training Effectieve Communicatie bij RMO

Sinds 1999 hebben wij ruim 500 trajecten succesvol afgerond. Het resultaat van de communicatietrainingen van RMO Coaching & Training is een daadwerkelijke verbetering in de communicatie van en tussen medewerkers. Onze trainingen worden vaak in groepen gegeven waarbij deelnemers zich als individu kunnen inschrijven. Op verzoek verzorgen wij ook een incompany-training op maat voor teams of afdelingen. Naast deze training geven we ook trainingen over beïnvloeden & overtuigen en leidinggeven.

Wil je meer weten over onze trainingen of een kennismakingsafspraak maken?

Wil je meer weten wat wij voor jou of jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan nu contact met ons op dan bespreken we graag de mogelijkheden voor een training.