Coaching > NLP Coach Tilburg

NLP Coach in regio Tilburg

RMO is in Etten-Leur gevestigd en werkt als NLP coach in de hele regio Tilburg en Breda. Wij zetten ons al ruim twintig jaar met veel plezier in om mensen te helpen bij hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. Een van de manieren waarop we dat doen is door het inzetten van NLP coaching in Tilburg. Onze coaches zijn gespecialiseerd in NLP en tevens gediplomeerd als NLP Master Practitioner door het Instituut voor Eclectische Psychologie en de NLPU (University of California in Santa Cruz). Als je wilt leren om bewuster te worden van je gedachten, communicatie en gedrag, meer grip op je leven wil krijgen en een leven te leiden waar je gelukkig van wordt kan NLP je daarin helpen.
NLP – Communicatie met je onderbewuste

NLP is een afkorting voor neuro linguïstisch programmeren. Neuro refereert aan het zenuwstelstel en de manier waarop we de realiteit waarnemen met onze zintuigen (ruiken, voelen, proeven, horen en zien). Linguïstisch gaat over de betekenis die we geven aan onze waarnemingen en de manier waarop we de realiteit interpreteren. Programmeren gaat over hoe we gedachtepatronen, denkbeelden en interpretaties over de realiteit kunnen ontdekken, gebruiken en veranderen. NLP gaat dus vooral over de communicatie met het onderbewustzijn. Een veelgebruikte metafoor voor dit onderbewustzijn is die van de ijsschots die op zee drijft. Aan het oppervlak is slechts een klein gedeelte van de ijsschots zichtbaar. Het grootste gedeelte bevindt zich onder het oppervlak. Hetzelfde geldt voor het menselijk bewustzijn. Het onderbewustzijn is het grootste gedeelte en dit zit verborgen onder de oppervlakte. NLP richt zich op dit onderbewuste deel van de geest.


NLP Coach in Tilburg

De invloed van het onderbewuste

In principe is de wereld om ons heen voor iedereen hetzelfde en nemen we deze allemaal hetzelfde waar middels onze zintuigen. Echter, iedereen reageert anders op de wereld om ons heen. Via een intern proces en ons onderbewustzijn worden onze waarnemingen van de realiteit vertaalt naar opvattingen, communicatie en gedrag. Ditzelfde gebeurt als we ons dingen voornemen, bijvoorbeeld het behalen van een doel of het realiseren van een verandering in ons leven. Denk bijvoorbeeld aan het streven naar een betere financiële situatie, een gelukkige relatie of het leiden van een gezonde levensstijl. Deze voornemens maken we bewust. Het is echter het onderbewuste dat er voor zorgt dat we deze doelen al dan niet realiseren. Als we ons doel of de door ons gewenste verandering niet realiseren gaat er dus kennelijk iets mis in de vertaling van het bewustzijn naar ons onderbewustzijn. Om je doelen te bereiken is het dus van belang dat je weet hoe je deze ‘vertaalslag’ kunt maken. NLP bevat krachtige technieken die je hierbij zullen helpen.

  1. Welk doel wil jij bereiken?
  2. Wat weerhoudt je van het bereiken van dit doel?
  3. Is er iets in je leven wat je graag zou willen veranderen?

NLP Coach Tilburg

Wat kan een NLP coach in Tilburg voor je doen

De NLP Coaches van RMO zijn gediplomeerd in NLP op master niveau. Samen met de coach zul je in Tilburg of omgeving gaan werken met krachtige NLP technieken die je leren hoe je meer controle in je eigen leven krijgt. Een NLP coach Tilburg kun je vergelijken met een personal trainer in de sportschool. Een personal trainer helpt je om fysiek fit te worden. Een NLP coach kan je helpen om metaal fit te worden én te blijven. In het coachingsprogramma leer je hoe je bewuster wordt van je eigen zintuigelijke waarnemingen, je interpretatie daarvan, je gedachten en hoe deze onbewust je leven, je communicatie en je gedrag beïnvloeden. Zodra je bewuster bent van je eigen percepties en gedachten, kun je veranderingen hierin aanbrengen. Dit leidt vaak tot betere resultaten op diverse vlakken in je leven.


De onderdelen van een NLP coachingstraject in Tilburg

  1. Hoe ziet de huidige situatie er uit?
  2. Wat is jouw gewenste situatie?
  3. Welke obstakels liggen op je pad om de gewenste situatie te bereiken?
  4. Welke hulpbronnen en NLP technieken kun je inschakelen om de gewenste situatie te bereiken en de obstakels te overkomen?
  5. Het concreet maken van de doelen in een plan van aanpak.

Maak vrijblijvend kennis met een NLP coach in Tilburg

Ons kantoor is gevestigd in een karakteristiek rijksmonument in Etten-Leur. We werken ook vaak op locatie bij klanten in regio Tilburg. Je bent welkom voor een gratis oriëntatiegesprek bij ons of in Tilburg. Het is altijd aan te raden om voor het starten van een coachingstraject kennis te maken. Een wederzijdse klik is namelijk erg belangrijk.

Praktische informatie

Looptijd
3 maanden
Locatie
Bij RMO in Etten-Leur of op jouw locatie
Start traject
Meestal binnen 2 weken