Coaching > NLP Coach Bergen op Zoom

NLP Coach in Bergen op Zoom

RMO Coaching & Training is in Etten-Leur aan de Korte Brugstraat gevestigd en is actief in de hele regio rondom Bergen op Zoom. Al ruim 20 jaar zetten wij ons met plezier in om mensen te helpen hun persoonlijke en zakelijke doelen te bereiken. NLP coaching is een van de methodieken waar wij ons in specialiseren. Onze coaches zijn door het Instituut voor Eclectische Psychologie en de NLPU (University of California in Santa Cruz) gediplomeerd als NLP Master Practitioners. Wil jij zelf de koers van jouw leven bepalen en de persoon worden die jij wil zijn? NLP is een krachtige methode die je daarbij kan helpen!
NLP – Communicatie met anderen én met jezelf

NLP is erg populair geworden, soms denkt men ten onrechte dat NLP een vorm van therapie is, dat is het niet. De letters NLP zijn een afkorting voor neuro linguïstisch programmeren. Deze drie woorden betekenen het volgende: Neuro staat voor ons zenuwstelsel en hoe we dingen waarnemen, linguïstisch heeft te maken met taal (hoe interpreteren we onze waarnemingen) en programmeren gaat over hoe je onbewuste patronen in jouw interpretaties van de realiteit kunt ontdekken en veranderen. NLP gaat dus over het communiceren met de geest of anders gezegd, het onderbewustzijn. Een bekende metafoor voor het onderbewuste van de geest is een ijsschots. Een ijsschots is vaak erg groot, desondanks is slechts een klein gedeelte ervan te zien aan het oppervlak. Zo is het ook met de menselijke geest. Het grootste deel van onze geest zit onzichtbaar verborgen onder het oppervlak. NLP richt zich op dit onderbewuste deel van de geest.


NLP Coach in Bergen op Zoom

De invloed van het onderbewuste

Allemaal nemen we het dezelfde realiteit waar via onze zintuigen, echter reageert iedereen anders op die realiteit. Via een intern proces worden onze waarnemingen vertaalt naar communicatie en gedrag. Deze vertaling gebeurt in ons onderbewuste. Ook als we onszelf doelen stellen of een verandering willen maken gebeurt dit. Het voornemen van een doel of een verandering gebeurt bewust, het is echter het onderbewuste wat er uiteindelijk voor verantwoordelijk is dat we dit doel of deze verandering ook realiseren. Vaak komen we er na verloop van tijd achter dat we ons doel of de verandering niet gerealiseerd hebben. Dit betekent dat er kennelijk iets mis gaat in de vertaling van het bewuste naar het onderbewuste. Een gezegde in NLP luidt: “Het bewuste stelt doelen, het onderbewuste behaalt doelen”. Om een doel of gewenste verandering te bereiken is het dus erg belangrijk dat je weet hoe je die vertaalslag naar het onderbewuste moet maken. NLP kan je krachtige technieken bieden om dit te leren.

  1. Welke doelen wil jij bereiken?
  2. Wat wil je veranderen in jouw leven?
  3. Wat houdt je tegen om dit te doen?

NLP Coach Bergen op Zoom

Wat een NLP coach voor je kan betekenen

Tijdens NLP Coaching in Bergen op Zoom ga je samen met de coach aan de slag met krachtige NLP technieken die je in staat zullen stellen om de regie over je eigen leven te nemen. Een NLP coach is een ‘mentale coach’ die je helpt om mentaal gezond en fit te blijven. Je zou het kunnen vergelijken met hoe een personal trainer in de sportschool je helpt om fysiek fit te worden én te blijven. In het coachingstraject leer je om met behulp van NLP jezelf bewust te worden van je zintuiglijke waarnemingen, je gedachten en je gedrag. Als je NLP toe gaat passen zul je je bewust gaan worden van hoe je onbewust over dingen nadenkt en hoe dit je communicatie en je gedrag beïnvloedt. Door deze bewustwording kun je veranderingen aanbrengen in jouw communicatie en gedrag. Dit kan je helpen om betere resultaten te behalen!


De thema’s binnen NLP coaching

  1. Wat is de huidige situatie waar je je in bevindt?
  2. Wat is voor jou de gewenste situatie?
  3. Welke obstakels liggen op je pad om in de gewenste situatie te komen?
  4. Welke hulpbronnen heb je nodig om deze obstakels te overwinnen?
  5. Hoe kun je krachtige NLP technieken inzetten om deze obstakels te overwinnen?
  6. Hoe activeer je jouw hulpbronnen?
  7. Het maken van een plan van aanpak.

Gratis kennismaken een NLP Coach in Bergen op Zoom

Wij werken vanuit een rijksmonument in Etten-Leur. Je bent hier van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek. Ook is het in overleg mogelijk om in Bergen op Zoom af te spreken. Onze coaches hebben een NLP Master diploma van het Instituut voor Eclectische Psychologie en de NLPU (University of California in Santa Cruz).

Praktische informatie

Looptijd
3 maanden
Locatie
Bij RMO in Etten-Leur of op jouw locatie
Start traject
Meestal binnen 2 weken