Referenties > Jodi Jansen
☆☆☆☆☆ 5 van 5 Door Jodi Jansen – 20 November 2017

 

Ik zat in een burnout als gevolg van een niet onderkende apneu. Dat had effect op mijn concentratie en geheugen en uiteraard ook op mijn werk. Het lukte me niet meer om mijn werk naar behoren te doen, was mijn collega’s daardoor tot last en vroeg me af of ik nog wel op de goede plek zat. Ik had een jaar eerder ook al een burnout gehad en ik kwam er zelf niet meer uit. Mijn werkgever bood mij toen een coachingstraject bij RMO aan. Al gelijk in het eerste contact voelde het vertrouwd en durfde ik zonder schroom mijn verhaal te doen. De coach wist direct de vinger op de zere plek te leggen, een waar ik totaal niet bij stilgestaan had:

 

Al gelijk in het eerste contact voelde het vertrouwd en durfde ik zonder schroom mijn verhaal te doen.

 

Maar mijn coach heeft me het licht laten zien. Ze heeft verstand van zaken, wist precies dat eruit te halen waarmee we aan de slag moesten en wist welke technieken ze moest toepassen. Ze is er met volle aandacht, heeft begrip en is professioneel maar toch heel persoonlijk en voelde goed aan hoe ze met mij tot de kern moest komen. Ze liet me op verschillende manieren naar mezelf kijken, liet me bepaalde zaken herbeleven maar nu had ik de regie. Ik werd me er op die manier van bewust, dat ik al die jaren onbewust een last met me meedroeg en wat de oorzaak was van mijn lage zelfvertrouwen.

Tijdens de coaching kwam ik tot inzichten, kreeg een andere kijk op zaken en ik weet nu dat ik over capaciteiten beschik, waarvan ik niet wist dat ik ze had. Zodoende ontwikkelde ik een stevig zelfvertrouwen. Ook mijn omgeving merkt dat: ik straal het uit, ben zelfbewuster, maak mijn eigen keuzes en ben meer aanwezig op het werk in bijvoorbeeld vergaderingen en overleggen. Maar ook privé in de opvoeding van mijn kinderen sta ik mijn mannetje. In mijn werk heb ik hierdoor het roer omgegooid: ik heb mijn baan opgezegd, ben gaan studeren en loop tegelijk stage. Ik zou nooit hebben gedaan wat ik nu doe, zonder de coaching van RMO en beveel jullie daarom ook van harte aan. Tegen jullie wil ik zeggen: ga vooral zo door, want ik gun iedereen dat hij een toekomst ziet, zoals ik die nu voor mezelf kan zien!