Referenties > Guus van Alphen

Ik was in een burnout terecht gekomen en mijn werkgever bood me een coach van RMO aan om aan mezelf te gaan werken. De eerste contacten met de coach waren fijn en gelijk vertrouwd. Ik kwam natuurlijk uit een diep dal en was niet iemand die het achterste van zijn tong liet zien. De begeleiding heb ik als top ervaren!

De gesprekken waren fijn, maar gingen diep en ik kreeg het er soms best benauwd van, maar ik ben er heel blij mee dat het zo gelopen is. Ik heb veel dingen over mezelf geleerd die ik niet wist, ben behoorlijk aan het denken gezet en heb geleerd om anders met de dingen om te gaan dan ik deed.

“Een van de dingen die ik van mijn coach leerde was, dat je levenspad vol cadeautjes ligt, je hoeft ze alleen maar uit te pakken”

Ik pleegde roofbouw op mezelf, ik moest toch 24/7 bereikbaar zijn voor mijn werk? Zelfs op vakantie ging die telefoon mee! Thuis was ik niet bepaald de leukste en altijd bezig met mijn werk. De coach wist mijn vertrouwen te wekken en ze had feilloos in de gaten wanneer ik niet helemaal eerlijk was naar mezelf: ze prikte dwars door me heen.

Een van de dingen die ik van haar leerde was dat je levenspad vol cadeautjes ligt, ze zijn voor jou bedoeld en dat je die dan ook best eens open mag maken. Ik ben dat gaan doen en daardoor doe ik nu dingen die ik voorheen niet durfde te doen. Zo speech ik nu voor 100 mensen, zonder dat het zweet in mijn handen staat en in mijn vrije tijd acteer ik. Ik heb meer lef en zelfvertrouwen gekregen door de coaching. Ben zelfbewuster geworden en ken mijn valkuilen, sterkten en zwaktes. Het was hard werken, maar ik kan nu op een goede manier voor mezelf opkomen, kies ook meer voor mezelf en mijn privéleven. Volgens mijn leidinggevende ben ik een stuk vrolijker geworden, maak ik meer contact met mijn collega’s en heb een positieve bijdrage aan het team. Ik beveel RMO zeker aan, aan iedereen die een coach kan gebruiken, anders had ik niet meegewerkt aan dit interview!